Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Нови наслови Бојана Јокановића на Вулкановом сајму

7.
10.
2021.

Сизифовска борба за културу не престаје!

Другу годину заредом, Вулканов сајам књига својим присуством употпуниће Бојан Јокановић, који је срца читалачке публике освојио интерактивним и едукативним књигама посвећеним борби за правопис српског језика, а чији је главни лик митски јунак Сизиф. Аутор ће овом приликом представити два нова наслова – 100 Сизифових правописних правила 3 и Неће гром у коприве, као и едукативне карте, Учим и играм се: Сизифова правописна правила 3.

Бојан Јокановић – теолог и богослов, сликар и карикатуриста – свестан тога да је описмењавање сизифовски посао, определио се да баш кроз духовите илустрације овог митског јунака деци – али и онима мало старијима – приближи правопис српског језика и његово учење учини лакшим и забавнијим. Уз прву књигу о правопису 100 Сизифових правописних правила, која је објављена 2019. године, издат је и шпил од педесет картица са питањем на једној и одговором на другој страни. Ова књига, у издању Вулканчића, била је најпродаванији наслов Београдског сајма књига 2019. године. Уследио је наставак, 100 Сизифових правописних правила 2, а на овогодишњем Вулкановом сајму књига биће представљен и трећи – уједно последњи – део трилогије о Сизифовој борби за описмењавање, 100 Сизифових правописних правила 3. Као и претходне, трећа књига популарног серијала намењена је свим узрастима, а помоћу ње ћете на забаван и једноставан начин научити нових 100 правописних правила и постати шампиони у познавању правописа. Уз трећи наставак, аутор је поново припремио едукативне карте, Учим и играм се: Сизифова правописна правила 3, уз које ћете моћи да тестирате своје знање. Такође, након што је добио много молби да нацрта бојанку, како би деца могла да учествују у стварању занимљивог цртаног лика Сизифа, Бојан Јокановић је приредио Сизифову азбуку: Бојанку, чији је садржај осмислио тако да сваку страницу прате асоцијације које почињу на дато слово, тако да ће деца, бојећи илустрације, врло једноставно научити сва слова азбуке.

Други наслов Бојана Јокановића који ће на Вулкановом сајму књига доживети своју премијеру јесте Неће гром у коприве. Главни јунак овога пута је безимени неандерталац који на сатиричан начин објашњава идиоме у српском језику. Препознатљив стил, сјајна игра речима и обиље хумора имају за циљ да на забаван начин прикажу део културног наслеђа нашег народа. Али, правопис није једино чиме се Бојан Јокановић бави у својим богато илустрованим књигама. Уз његов Илустровани бонтон за најмлађе деца могу на забаван и креативан начин, помоћу репрезентативних и духовитих илустрација, да усвајају лепе манире, које ће примењивати у свакодневним ситуацијама.

У оквиру Вулкановог сајма књига имаћете прилику да упознате Бојана Јокановића који ће, у строго контролисаним епидемиолошким условима, потписивати своје књиге у суботу, 16. октобра, од 15 до 16 сати, у књижари Вулкан у ТЦ Ушће. Сва дела овог аутора можете купити путем сајта vulkancic.rs, као и у свим књижарама Вулкан.