Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Писац Слободан Станишић добитник Вукове награде за 2020. годину

18.
2.
2021.

Културно-просветна заједница Србије доделила је по 57. пут престижну Вукову награду, а међу лауреатима је и писац Слободан Станишић, чије романе објављује Вулкан издаваштво.

Вукова награда додељује се за нарочите резултате остварене у стваралачком раду на ширењу културе, образовања и науке у Републици Србији и на свесрпском културном простору. Књижевник Слободан Станишић добио је ово значајно признање за 2020. годину.

Слободан Станишић, писац неисцрпне енергије, један је од најистакнутијих аутора за децу и младе на овим просторима. Познат је као песник, прозаиста и илустратор. Његов опус обухвата више од тридесет романа, педесетак збирки песама, књиге прича и антологије. Као уредник, приређивач и рецензент преко две стотине књига, подржавао је најмлађе ауторе, али и старије, међу којима су и неки од наших најпознатијих писаца. Слободан Станишић је један од најнаграђиванијих аутора за младе код нас, али у његовим романима подједнако уживају деца, тинејџери и старији читаоци.

Вулкан издаваштво је с поносом објавило више од двадесет наслова овог аутора, међу којима се посебно истичу романи Танго за троје, Танго на седмом небу, Танго по жару и Танго са усне. Књиге Слободана Станишића можете купити путем сајта www.vulkani.rs.