Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

„Frenki“ – moćna priča o prijateljstvu i odanosti

1.
8.
2024.

Mačke oduvek zauzimaju važno mesto u književnosti. Njihova lepota i genijalnost neprestano inpirišu brojne pisce, koji im posvećuju svoja najznačajnija i najlepša književna dela. Frenki – životna filozofija jednog mačka je priča koja zaslužuje našu pažnju.

Frenki – životna filozofija jednog mačka

Glavni lik u romanu jeste Frenki, koji je sve, samo ne običan mačak. On nema stalno prebivalište, često luta ulicama u potrazi za hranom. Međutim, niko ni sluti da se iza njegove pojave krije jedno inteligentno i šarmantno biće. Osim Frenkija, centralno mesto zauzima i Rihard Gold. To je čovek koji u životu ima sve što poželi, a dane provodi kraj TV ekrana. Pored sveopšteg životnog blagostanja kojim je okružen on je stalno nezadovoljan, te odlučuje da oduzme sebi život. U trenutku dok namešta uže oko vrata, kraj prozora se ušunja mršavi mačak s upečatljivom belom šarom na bradi. Naizgled, nespojivi putevi ukrštaju se na pravom mestu u pravo vreme. Između čoveka i napuštene životinje rađa se čudesno prijateljstvo. Smisao života može se otkriti u nezamislivim okolnostima – poruka je koju verno prenosi roman Frenki.

Zbog čega treba pročitati roman?

Roman Frenki potpisuju Johen Guč i Maksim Leo, nemački novinari, koji su zajedno napisali nekoliko bestsellera. Najveću popularnost dostigao je upravo njihov poslednji roman o mačku, a u prilog tome govori i podatak da je za nepunih godinu dana preveden na dvadeset jezika.

Ukoliko ste se zapitali kako zapravo mačke razmišljaju, Frenki vam to može prikazati iz zabavne i neočekivane perspektive.

Kroz svaku stranicu može se osetiti toplina, smeh i empatija. Stoga, siguran sam da će svaki čitalac pronaći neku mudrost o prijateljstvu i otkriti suštinu života – koja se najčešće nalazi u malim stvarima.

 

recenziju priredio novinar Nikola Krstić