Pretraži sajt

Knjige domaćih autora u izdanju Vulkan izdavaštva po specijalnim sajamskim cenama

21.
10.
2024.

Samo danas, 21. oktobra, na sajtu vulkani.rs

Romani savremenih domaćih autora koji su stekli naklonost čitalačke publike u zemlji i regionu, kao i najlepša dela srpske književnosti, biće na specijalnoj onlajn-akciji samo danas, 21. oktobra.

Najčitanije knjige domaćih autora potražite putem linka i iskoristite dodatnih 10% popusta, uz sajamski popust od 25%. Prilikom kupovine tri ili više naslova ostvarujete i količinski popust od još 10%. Dostava knjiga kupljenih tokom akcije na teritoriji Srbije je besplatna.

Među klasicima srpske književnosti pronaći ćete neprolazna dela Ive Andrića, Selimovića, Pavića, Crnjanskog, Bore Stankovića, kao i dela savremenih pisaca – Miodraga Majića, Olivere Jovanović, Dušana Miklje, Muharema Bazdulja, Miloša Latinovića...

Uronite u emotivnu odiseju koja će vas inspirisati da preispitate vlastite izbore i potrage. Oslobodite misli i zakoračite u svet koji istražuje duboku ljudsku istinu. Romanom Pod tuđim suncem Miodrag Majić postavlja fundamentalna pitanja o ljudskoj sudbini i unutrašnjim borbama. U središtu radnje je penzionisani oficir čija priča počinje jedne kišne noći u taksiju broj 382. Ova noć postaje prekretnica u njegovom životu kada odlučuje da napusti sve što je do tada poznavao i krene put Krfa. Na tom putovanju, koje simbolizuje ne samo fizički odlazak već i duboku potragu za identitetom i unutrašnjim mirom, on će se suočiti s teretom prošlosti...

Knjiga Dušana Miklje Galerija: Zatvoreno zbog popisa će vas navesti na to da se zapitate kako bi izgledao vaš život kada biste odlučili da ga predstavite kroz slikarska platna. Ovaj naslov jeste metafora za prostor pripovedačevog sećanja i imaginacije, u kojem se neprestano smenjuju reči i slike, i tako se sustižu prošlost i sadašnjost, stvarno i izmišljeno.

Knjigu Čovek peva posle rata Dušana Vasiljeva, pesnika koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj književnosti, sa dvadeset pesama koje nisu bile uvrštene u izdanje iz 1982. godine, preporučujemo svim ljubiteljima stihova koji nadilaze i vreme i prostor. Dušan Vasiljev, pesnik neprebola, pevao je o svemu onome što tišti čoveka – zbog toga i današnji čovek pronalazi svoj odraz u njegovoj poeziji.

Koristeći temeljan pristup, Branimir Jovanović je u knjizi Tesla – duh, delo, vizija prikazao delo i lik naučnika koji je promenio svet, i osvetlio ih u najširem smislu. Dragoceni deo trećeg izdanja knjige predstavljaju Teslini zapisi, preuzeti iz različitih pisama i njegovog dnevnika, u kojima se otkrivaju duhovna širina i duševna dubina, kao i nesvakidašnja unutarnja snaga u neodstupanju od ideja i ciljeva koji su proisticali iz njegovih najdubljih uverenja.

Na stranicama knjige Moj krst, moja priča, koju je priredio Aleksandar Miletić, oslikan je portret Dušana Ivkovića. Vrativši se u detinjstvo, Ivković je ispričao priču o svom odrastanju, porodici i svemu onome što je obeležilo najranije godine njegovog života. U drugom delu knjige portret su doslikali njegova porodica i njegovi prijatelji. Oni su rečima ispunili tišinu koja ostaje posle svakog odlaska i time su nas uverili u to da veliki ljudi nastavljaju da žive i kada poslednja pčela napusti njihova nedra.

 

NAPOMENE:

* Dela domaćih autora su na specijalnom sajamskom popustu 25% + 10% + 10% za tri ili više kupljenih knjiga samo danas, 21. oktobra.

** Specijalna ponuda važi za naslove koji nisu obuhvaćeni drugim akcijama.

*** Dostava knjiga na teritoriji Srbije je besplatna.