Pretraži sajt

Vulkan klasici na specijalnoj sajamskoj akciji: 25% + 10% + 10% popusta

20.
10.
2024.

Samo 20. oktobra na vulkani.rs

Uživajte u putovanju kroz vreme i prostor sa knjigama koje su ostavile neizbrisiv trag u svetskoj književnosti! Zaronite u riznicu dela koja su oblikovala ljudsku misao i kulturu kroz vekove – od kapitalnih ruskih klasika, preko najpoznatijih romana viktorijanske književnosti do kultnih knjiga XX veka. Samo danas, 20. oktobra, na sajtu vulkani.rs, uz sajamski popust od 25% odobravamo dodatnih 10% popusta, a prilikom kupovine tri ili više knjiga ostvarujete količinski popust od još 10%. Isporuka knjiga kupljenih tokom akcije na teritoriji Srbije je besplatna.

Unesite duh velikih književnih epoha u svoj dom po izvanrednim cenama! Naslove koji su obuhvaćeni specijalnom sajamskom akcijom potražite putem linka.

Predstavljavamo nekoliko najboljih romana svih vremena.

Kroz duboku analizu ljudske psihe, pratite putovanje Rodiona Raskoljnikova, koji se suočava sa posledicama svog moralnog pada u neprevaziđenom delu ruske književnosti Zločin i kazna Fjodora M. Dostojevskog. Rešavajte duboke dileme u priči o mladom čoveku čiji zločin i moralno posrnuće otvaraju pitanja pravde, krivice i iskupljenja. Na kraju ovog ekskluzivnog izdanja nalazi se ilustrovana mapa Sankt Peterburga, rađena po uzoru na istorijske mape ovog grada iz šezdesetih godina, u vreme kada je roman napisan.

Neumoljiva, dirljiva i nepredvidiva, priča Kalifornijska simfonija donosi iskren prikaz boraca i žrtava, pobednika i gubitnika – hrabrih ljudi koji se bore da osvoje i ukrote divlju američku prirodu. Zakoračite u svet raskošnih krinolina, elegantnih šešira i čipkanih rukavica, gde brze diližanse jure kroz bogate rančeve i hacijende, ali i kroz bezakonje i opasne prerije. Proživite putovanje od Njujorka do Kalifornije sa hrabrom Garnet Kameron i njenim suprugom Oliverom Hejlom u veličanstvenom romanu Gven Bristou.

Podsetite se najznačajnijeg dela španskog pisca Migela de Servantesa. Iako je isprva nastalo kao parodija na popularne viteške romane, Servantesovo remek-delo Don Kihot, prožeto vanvremenskim promišljanjem o ljudskoj prirodi i njenim neizbežnim protivrečnostima, uspelo je da nadmaši vreme u kome je napisano – i da živi više od četiri veka. Ova epopeja nije samo priča o vitezu i njegovim avanturama već duboko emotivna i filozofska analiza ljudske sudbine, koja ostavlja snažan utisak na sve generacije čitalaca.

Neodoljivi klasik Meri Stjuart Devet kočija te čeka preporučujemo ljubiteljima romantičnih misterija. Upoznajte Lindu Martin, koja vrlo dobro zna šta je usamljenost. Rano je ostala bez roditelja i odrasla je u sirotištu. Postavši guvernanta malom Filipu, grofu od Valmija, koji je i sam siroče, u usamljenom dečačiću pronaći će srodnu dušu. Međutim, kada njen štićenik umalo izgubi život u nesreći u šumi, Linda počinje da se pita kakva se nevidljiva drama odvija pod naizgled spokojnim i idiličnim svodovima zamka.

Prekretnica u engleskoj književnosti, jedan od najpoznatijih i možda najkontroverznijih romana prošlog veka, 1984. Džordža Orvela je knjiga koja će vam uzburkati savest i navesti vas da razmislite: o prošlosti i sadašnjosti, ali pre svega o budućnosti. Objavljeno nekoliko godina nakon završetka Drugog svetskog rata, ovo remek-delo svetske književnosti predstavlja nemilosrdno i proročansko razmišljanje o moći, o svim zabludama i apsurdima totalitarizma – sa njegovim prezirom prema ljudskom životu, upotrebom sile, kultom vođe uzdignutog do božanstva.

Dragulje svetske književnosti potražite na sajtu vulkani.rs po fantastičnim cenama!

 

NAPOMENE:

* Klasici Vulkan izdavaštva su na specijalnom sajamskom popustu 25% + 10% + 10% za tri ili više kupljenih knjiga.

** Specijalna ponuda važi za naslove koji nisu obuhvaćeni drugim akcijama.

*** Dostava knjiga na teritoriji Srbije je besplatna.