Pretraži sajt
%
×
ODABRANI DEČJI NASLOVI 50%
dana sati minuta sekundi

„Mračni sunovrat Elizabet Frankenštajn“ Kirsten Vajt – knjiga nedelje Vulkan izdavaštva

30.
9.
2024.

U viktorijanskom svetu magije

Roman Kirsten Vajt Mračni sunovrat Elizabet Frankenštajn, gotska priča koja se duboko oslanja na klasičnu legendu o Frankenštajnu, ali je donosi iz potpuno nove perspektive, do nedelje, 6. oktobra, biće na dodatnom popustu od 30% na sajtu vulkani.rs. Dostava knjige nedelje Vulkan izdavaštva besplatna je na teritoriji cele Srbije.

U prvom delu priče, autorka slikovito prikazuje život mlade Elizabet pre ulaska u svet Viktora Frankenštajna, kada njene plave oči i slatki osmeh skrivaju srce ispunjeno borbom za opstanak. Sa svakim novim danom, Elizabet postaje sve bliža provaliji; glad i strah postaju njeni stalni pratioci.

Kada Viktor postane njen spasitelj, Elizabet stupa u svet koji je istovremeno glamurozan i zastrašujući. Prvi trenuci u domu Frankenštajn su ispunjeni radošću i udobnošću, ali i naznakama tame koja leži ispod površine. Viktor, tužan i usamljen dečak, pokazuje svoje ranjivo lice, ali se njegova opsesivna priroda i nagoni brzo otkrivaju. Elizabetina sposobnost da se prilagodi postaje ključna za njenu sudbinu; ona ne samo da mora da zadovolji njegove potrebe već i da razume njegov kompleksan karakter.

Kako vreme prolazi, postajemo svedoci Elizabetine transformacije. Njena odlučnost da postane nezamenjiva ne samo da je spasava od ulice već je i uvodi u mrežu Viktorovih mračnih želja i ambicija. Prikazani su trenuci bliskosti i prijateljstva, ali i trenuci straha kada Elizabet shvati da se njen novi život zasniva na manipulaciji i žrtvovanju.

Atmosfera romana je prožeta mračnim tonovima i opasnim previranjima. Vajtova majstorski gradi napetost, kombinujući romantične i horor elemente. Kroz Elizabetinu perspektivu, istražuje teme moći, identiteta i preživljavanja u svetu gde je svaka odluka potencijalno opasna.

Na kraju, Elizabetina borba za slobodu i identitet dovodi do moralnih dilema koje će oblikovati njen put. Da li će biti spremna da se oslobodi Viktorovih okova ili će pristati na ulogu koju je sama izabrala, čak i ako to znači gubitak dela sebe?

Mračni sunovrat Elizabet Frankenštajn, uzbudljivu priču koja istražuje tamne strane ljudske prirode, potražite na sajtu vulkani.rs.