Pretraži sajt
%
×
VULKAN KLASICI 30% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Veliki popusti na sve klasike – 30% + 10% na vulkani.rs

6.
9.
2024.

Akcija traje do 19. septembra

Zaronite u svet neprolazne lepote sa remek-delima koja su oblikovala ljudsku misao, uz sjajne popuste Vulkan izdavaštva. Iskoristite priliku da unesete duh velikih književnih epoha u svoj dom po izvanrednim cenama. Neka vaša biblioteka postane hram mudrosti, gde svaka knjiga govori jezikom univerzalnih istina. Do 19. septembra ostvarićete 30% popusta pri kupovini knjiga za sve generacije putem sajta vulkani.rs, a ukoliko se odlučite za tri ili više naslova, obračunava se dodatnih 10% popusta. Akcijske naslove potražite putem linka.

Isporuka knjiga kupljenih tokom akcije na teritoriji Srbije je besplatna.

Prisetimo se nekoliko najboljih romana svih vremena!

Proživite putovanje od Njujorka do Kalifornije sa hrabrom Garnet Kameron i njenim suprugom Oliverom Hejlom u klasiku raskošnom poput Prohujalo s vihorom. Kroz Kalifornijsku simfoniju Gven Bristou zakoračite u svet raskošnih krinolina, šešira i čipkanih rukavica, brzih diližansi, bogatih rančeva i hacijendi, saluna, ali i bezakonja i prerija punih opasnosti – i otkrijte kako strast i prijateljstvo prevazilaze sve prepreke i izazove.

Osetite snagu mašte i ironije u klasiku španske i svetske književnosti! Don Kihot Migela de Servantesa istražuje granice između stvarnosti i fantazije kroz avanture plemenitog viteza i njegovog vernog pomoćnika. Servantesovo remek-delo, prožeto vanvremenskim promišljanjem o ljudskoj prirodi i njenim neizbežnim protivrečnostima, uspelo je da nadmaši vreme u kome je napisano – i da živi više od četiri veka.

Neodoljivi klasik Meri Stjuart Devet kočija te čeka preporučujemo ljubiteljima romantičnih misterija. Upoznajte Lindu Martin, koja vrlo dobro zna šta je usamljenost. Rano je ostala bez roditelja i odrasla je u sirotištu. Postavši guvernanta malom Filipu, grofu od Valmija, koji je i sam siroče, u usamljenom dečačiću pronaći će srodnu dušu. Međutim, kada njen štićenik umalo izgubi život u nesreći u šumi, Linda počinje da se pita kakva se nevidljiva drama odvija pod naizgled spokojnim i idiličnim svodovima zamka.

Prekretnica u engleskoj književnosti, jedan od najpoznatijih i možda najkontroverznijih romana prošlog veka, 1984 Džordža Orvela je knjiga koja će vam uzburkati savest i navesti vas da razmislite: o prošlosti i sadašnjosti, ali pre svega o budućnosti. Objavljeno nekoliko godina nakon završetka Drugog svetskog rata, ovo remek-delo svetske književnosti predstavlja nemilosrdno i proročansko razmišljanje o moći, o svim zabludama i apsurdima totalitarizma – sa njegovim prezirom prema ljudskom životu, upotrebom sile, kultom vođe uzdignutog do božanstva.

Kroz duboku analizu ljudske psihe, pratite putovanje Rodiona Raskoljnikova, koji se suočava sa posledicama svog moralnog pada u neprevaziđenom delu ruske književnosti Zločin i kazna Fjodora M. Dostojevskog. Može li nam iko presuditi gore od nas samih? Rešavajte duboke dileme u priči o mladom čoveku čiji je zločin izazvao unutrašnju borbu i duboku analizu savesti. Na kraju knjige nalazi se ilustrovana mapa Sankt Peterburga, rađena po uzoru na istorijske mape ovog grada iz šezdesetih godina, u vreme kada je roman napisan.

Čuvene romane Dikensa, Flobera, Igoa, sestara Bronte, veličanstvene Čehovljeve priče i mnoge druge dragulje svetske književnosti potražite na sajtu vulkani.rs po fantastičnim cenama.

 

NAPOMENE:

* Svi klasici Vulkan izdavaštva su obuhvaćeni akcijom 30% + 10% popusta za kupovinu tri i više knjiga.

** Ponuda važi od 6. do 19. septembra samo na sajtu vulkani.rs.

*** Dostava akcijskih naslova na teritoriji Srbije je besplatna.