Pretraži sajt
%
×
VULKAN KLASICI 30% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Vodič za razumevanje i podršku „Mudar roditelj – srećan tinejdžer“ – knjiga nedelje Vulkan izdavaštva

2.
9.
2024.

Kako pomoći adolescentima da se suoče sa nedostatkom samopouzdanja i strahovima

Peta knjiga iz edicije posvećene porodičnom životu i načinu vaspitavanja Mudar roditelj – srećan tinejdžer Hedvig Montgomeri, koja će pomoći roditeljima da sagledaju potrebe deteta u uzrastu između trinaeste i devetnaeste godine, do nedelje, 8. septembra, biće na dodatnom popustu od 30% na sajtu vulkani.rs. Dostava Vulkanove knjige nedelje besplatna je na teritoriji cele Srbije.

Zašto tinejdžeri sve više gube samopouzdanje i postaju samokritični? Zbog čega je sramota u ovom dobu jača nego ikada, a strah od pogleda drugih ponekad gotovo parališući?

Adolescencija je period kada roditeljima deluje kao da dete ustaje i napušta sve ono što su zajedno izgradili. Veliko, novo osećanje u tinejdžerima jeste želja da se distanciraju od poznatog.

Oni to rade da bi pronašli sebe, ali porodica u kojoj su odrasli i u kojoj im je verovatno bilo prilično fino, posmatra se na potpuno nov način. Sada traže bolje verzije, sanjaju o nečemu drugom: roditeljima koji su više kul, boljoj ishrani i opuštenijoj atmosferi. Međutim, čak i kada se udaljava od vas, dete u potpunosti zavisi od odnosa koji imate. Istovremeno ste i manje važni i presudni.

Tinejdžerske godine su zahtevne, krhke i pune životnih slučajnosti. Osim što ih drugi posmatraju drugačije, i oni sami menjaju pogled na sebe. Niko se adolescentima ne osmehuje blago kao što je to slučaj s malom decom. Škola usađuje u njih ozbiljnost koja ih čeka, a s druge strane komplikuju se i ljubavni problemi.

U ovoj knjizi ćete pronaći praktične savete za jačanje odnosa sa adolescentima, kao i strategije za povećanje samopouzdanja kod tinejdžera, i otkriti kako da im pružite razumevanje i podršku dok se kreću kroz složene faze svog razvoja.

Autorka knjige Hedvig Montgomeri po struci je psiholog i porodični terapeut i ima više od dvadeset godina iskustva u tom poslu. Montgomeri drži seminare pri međunarodnoj organizaciji Famlab, koja se bavi obučavanjem roditelja i staratelja. Učestvovala je u osnivanju prvog udruženja u Norveškoj koje organizuje kolektivne psihološke seanse u preduzećima, a bavila se i kliničkom psihologijom. Njene knjige plod su višedecenijskog istraživanja i iskustva (kako profesionalnog, tako i roditeljskog) i sadrže mnoštvo mudrih saveta koji su pomogli roditelj ima širom sveta da postanu još bolji u nimalo lakom zadatku koji je pred njima, a to je odgajanje dece.

Upoznajte se sa izazovima koje donosi adolescencija i naučite kako da vaša podrška bude oslonac za unutrašnje borbe vašeg deteta. Knjigu Mudar roditelj – srećan tinejdžer potražite na sajtu vulkani.rs.