Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Kњиге домаћих аутора по специјалним ценама

1.
11.
2021.

 

Од понедељка 1. новембра до недеље 7. новембра посетиоци сајта vulkani.rs биће у прилици да купе најлепша дела српске књижевности у издању Вулкан издаваштва по специјалним ценама!

Уз постојећи попуст од 20% на сајту, обезбеђујемо нашим читаоцима додатних 20% на одабрана дела класичне српске књижевности као и романе савремених писаца у издању Вулкан издаваштва. Током трајања акције достава је бесплатна на територији Републике Србије.

Предлажемо неке од наслова које не смете пропустити:

Поред разговора и интервјуа са Недом Арнерић, у књизи Неда Арнерић: од сна до јаве и натраг прочитаћете шта су о њој рекли и записали њени пријатељи и блиски сарадници. Такође, имаћете прилику да се присетите најзначајнијих улога које су обележиле њену каријеру, и то тако што ће вас серија црнобелих фотографија попут времеплова одвести у златно доба филмске уметности. Татјана Њежић успела је да прикаже не само глумачки портрет Неде Арнерић већ и да ослика њен пут од сна до јаве, и натраг.  

Главом кроз зид Зорана Предина није књига која се чита у даху. То је књига која се чита са уздахом, јер њени редови имају укус слободе и мирис прошлих времена, па ћете већ после неколико страница пожелети да ниједна прича Зорана Предина нема крај. Као што је аутентичним интерпретацијама удахнуо потпуно нове боје и тонове најлепшим песмама југословенских простора, тако је на страницама ове књиге сагледао нашу стварност из различитих углова и подсетио нас да можемо остати доследни себи, да не смемо изгубити веру у добро, у љубав, у људе… али и у уметност, јер то су једини стварни мостови међу генерацијама, народима и временима. 

Вулкан издаваштво препоручује књигу Знакови поред пута, која је намењена љубитељима класика српске књижевности. Иако је објављена постхумно, књига Знакови поред пута Иве Андрића заузима значајно место у богатом опусу нашег Нобеловца. На свакој њеној страници писац нас уверава да су сви предели које откријемо и сва лица која сусретнемо знаци да живот није ништа друго до непрестана потрага за собом.

Да ли постоји излаз или је сваки излаз у животу заправо нови улаз? Откријте одговоре на ова питања у роману Прелест Филипа Грбића. Реч прелест у најужем смислу можемо одредити као духовну обману, односно скретање душе с правог пута ка путу лажи и гордости. Главни јунак у роману, Максим Туманов, непрестано је у потрази за леком који ће ублажити његове унутрашње болове, залечити душевне ране и омогућити му да бар на тренутак буде спокојан. Емил Сиоран би то назвао сањалачким стањем егоизма, али пре би се могло рећи да Максимов поглед на свет вуче ка ничеовском песимизму снаге – његове интелектуалне склоности ка страшном и неугасива жеђ за животом заправо проистичу из изобиља снаге, здравља и ведрине.

Балканска трилогија Гордане Куић садржи три романа који су представљени читаоцу у следећем редоследу: Мирис кише на Балкану, Цват липе на Балкану и Смирај дана на Балкану. Књига за љубитеље савремене српске књижевности и љубитеље историјских романа који се баве универзалним људским судбинама, нарочито љубитељима пера наше прослављене ауторке. Настојећи да прикаже историјску судбину једне јеврејске породице са нашег тла, ауторка у роману Мирис кише на Балкану иде много даље, приказујући неминовност историје од које се не може побећи. С обзиром на то да су преломни тренуци у историји овдашње јеврејске заједнице у исто време преломни тренуци за целу нашу земљу, да се њена историја осликава у трагичној повести једне јеврејске породице, онда овај роман прераста уске границе таквог одређења и његов значај постаје знатно шири. У следећој књизи, у преобиљу ликова и мноштву епизода, Цват липе на Балкану неприметно одражава јединствену унутрашњу нит коју чини особена балканска јеврејска носталгија, јака духовна и емотивна везаност сарајевских и београдских Јевреја за завичај. Смирај дана на Балкану може се читати као пажљиво изнијансиран љубавни роман, потом као роман са интернационалном темом, али и као друштвено-историјски роман о актуелним збивањима у Југославији почетком деведесетих, која наговештавају трагичан долазак новог рата.      

 

Сви љубитељи реномираних дела српске књижевности могу да пронађу књиге за своју библиотеку на сајту vulkani.rs.

Током трајања акције достава је бесплатна на територији Републике Србије

 

* Додатни попуст од 20% сабира се са постојећих 20% попуста на сајту.