Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

„Slavni naučnici i umetnici kao deca“ Dejvida Stejblera u prodaji

31.
3.
2022.

Novi biser Vulkančićeve edicije „Za zlatnu medalju“

Biblioteka Za zlatnu medalju bogatija je za još jedan naslov. Knjiga Dejvida Stejblera Slavni naučnici i umetnici kao deca upoznaće vas sa životima velikih, izvanrednih ličnosti koje su svojim radom i dostignućima obeležile razvoj nauke i umetnosti.

Ova knjiga sadrži zapise iz života šest naučnika čiji su izumi zauvek promenili svet: Isaka Njutna, Marije Kiri, Alberta Ajnštajna, Rozalinde Frenklin, Nikole Tesle i Stivena Hokinga, kao i iz života šest umetnika koji su obeležili svetsku istoriju: Leonarda da Vinčija, Vinsenta van Goga, Kloda Monea, Pabla Pikasa, Fride Kalo i Joko Ono.

Upravo njihova dela poslužiće vam kao inspiracija, a ono što će posebno privući pažnju su priče o zgodama i nezgodama kroz koje su prošli na svom putu ka svetu odraslih. Zaboravite na Nobelove nagrade i slavne izume, kao i na rasprodate izložbe i večita remek-dela. Kada su najveći svetski naučnici i umetnici odrastali, imali su uobičajene probleme, baš kao i sva deca.

Biblioteka Za zlatnu medalju ima za cilj da približi deci lepotu pisane reči uz pažljivo odabrana književna dela koja odolevaju izazovima vremena. Ediciju čine literarna ostvarenja klasične ali i savremene književnosti, koja su namenjena deci školskog uzrasta.

Knjigu Slavni naučnici i umetnici kao deca Dejvida Stejblera i mnoge druge naslove iz ove edicije potražite na sajtu vulkancic.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.